
Středomoří v Semilech
20 prosince, 2018
Dárkový poukaz
28 listopadu, 2019Chcete si připravit slávky na bílém víně?
Přečtěte si náš recept přímo od majitele naší restaurace Po celém světě jsou běžně sbírány z přírodních i z uměle vytvořených lokalit. Slávky jsou základem pro mnoho jídel z mořských plodů ve španělské, portugalské, francouzské, holandské, belgické a italské kuchyni. Jejich chuť je zvláštně kořenitá a obsahují málo kalorií.1 Kg SLÁVEK
0,1dl OLIVOVÉHO OLEJE
2 dl BÍLÉHO SUCHÉHO VÍNA
3-4 STROUŽKY ČESNEKU
HLADKOLISTÁ PETRŽEL
100g MÁSLA
PEPŘ
0,1dl OLIVOVÉHO OLEJE
2 dl BÍLÉHO SUCHÉHO VÍNA
3-4 STROUŽKY ČESNEKU
HLADKOLISTÁ PETRŽEL
100g MÁSLA
PEPŘ
Slávky očištíme, zavřené vyhodíme, zbytek omyjeme ve větším množstvím vody a necháme namočené. Na rozpálenou pánev přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme lehce orestovat. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Namočené slávky odcedíme, přidáme na pánev, přikryjeme pokličkou a necháme vařit zhruba 5 minut. Neotevřené slávky vyhodíme. Poté přidáme hladkolistou petřžel a máslo. Dle chutě osolíme a opepříme. Ve většině případech není sůl potřeba, protože voda ze slávek je dostatečně slaná. Podáváme s plátky citrónu a rozpečenou bagetou.
DOBROU CHUŤ